Boller Med Gjær. Når smøret har smeltet helles melken i smøret og det hele varmes til ca 37 grader. Dekk bakebollen med plast eller klede og la deigen heve til dobbel størrelse.
Dekk med plastfolie og la etterheve i ca. Smøret smeltes i en liten kjele. Pensling er et eget fag :) sammenvispede egg er det vi ruker på våre rosinboller.
Pensling Er Et Eget Fag :) Sammenvispede Egg Er Det Vi Ruker På Våre Rosinboller.
Når jeg var liten synes jeg mamma sine boller var de beste i hele verden, da de var fylt med rosiner. Kardemommeboller smaker alltid godt og egner seg også veldig godt til å fryse ned. Lunk melken og tilsett smeltet smør.
Smelt Smøret I En Kjele, Og Ha I Melken.
Videre er kunsten å glemme deigen på lun plass, både før og etter at man har bakt ut! Hold tilbake 1/2 dl, tilsett mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast. Kardemomme) mens deigen elter i.
Man Må Være Forsiktig Med Oppvarming Av.
Slå av assistenten og la blandingen stå til den skummer, ca 10 minutter. Dekk med plastfolie og la etterheve i ca. Elt den sammen en gang før du deler den i 20 like store deler.
Melet Eltes Inn I Det Våte.
Gjæren røres ut i den lunkne blandingen. Trill runde gresskarboller med en sjokoladebit i midten. Oppskriften på mormors beste boller finner du på baksiden av tørrgjær for søte deiger (rød pakning) fra idun.
Jevningen Varmes Opp Til Den Blir Tykk, Og Når Den Er Avkjølt Lager Du Bollene På.
Prøv vår oppskrift med både gjær og litt bakepulver i deigen som gir luftige og fristende boller. Laget disse idag med kun 50g rød gjær og hadde litt salt i,da jeg mener også det skal i all gjær bakst. Slat bør ikke blandes direkte emd gjæren.